2invision support

Contact

Mauritsstraat 11
6361 AV Nuth (NL)
T +31 (0)85 - 760 2600
E info@2invision.eu
De Tienden 26c
5674 TB Nuenen (NL)
T +31 (0)85 - 760 2600
E info@2invision.eu
Mauritsstraat 11
6361 AV Nuth (NL)
T +31 (0)85 - 760 2600
E info@2invision.eu

Servicedesk

Graag nodigen wij u uit gebruik te maken van onze servicedesk. Heeft u hulp nodig bij ICT-vragen, -beheer, -onderhoud of -storingen, dan helpen wij u met veel plezier verder.

Voor de directe ondersteuning maken wij gebruik van ‘remote control’. Dat betekent dat wij op ieder gewenst moment van een afstand met u mee kunnen kijken op uw digitale werkplek. Met uw toestemming kunnen we deze zo nodig tijdelijk overnemen om snel en efficiënt een oplossing voor uw hulpvraag te vinden. Onze collega zal u verder instrueren bij het activeren van deze tool.

Kritisch beveiligingslek Microsoft – Print Spooler [Update 8 Juli]

Er bestaat momenteel een kritieke kwetsbaarheid in de Print Spooler Service van Microsoft Windows. Deze maakt het mogelijk dat uw omgeving volledig overgenomen kan worden met wellicht kwaadwillende bedoelingen.

Update 8 Juli:

Microsoft heeft een update uitgebracht, waarmee ook de overige Windows versies van een Security Patch kunnen worden voorzien (ref. CVE-2021-34527)
Mede door tegenstrijdigheden op diverse forums en op basis van ervaring, hanteert 2invision hierin haar interne beleid om een marge van 2 dagen in te bouwen om de stabiliteit en betrouwbaarheid van de Patch te verifieren. Hierna zullen wij de Security Patch met verhoogde prioriteit installeren op alle door ons beheerde Servers.

 

Update 7 Juli:

Microsoft heeft voor een beperkt aantal Windows (server)versies een patch beschikbaar gesteld.  We zullen met de betreffende klanten contact opnemen om dit in te plannen.

 

Er bestaat momenteel een kritieke kwetsbaarheid in de Print Spooler Service van Microsoft Windows. Deze maakt het mogelijk dat uw omgeving volledig overgenomen kan worden met wellicht kwaadwillende bedoelingen.

 

2invision hanteert het advies van Microsoft hierin, en heeft op vrijdag 2 Juli de Print Spooler Service op alle door ons beheerde servers uitgeschakeld. Hierdoor is printen vanaf een server niet meer mogelijk. Lokaal printen is in sommige gevallen wel nog mogelijk, dit is echter afhankelijk van de gebruikte setup en kan van locatie tot locatie verschillen.

 

De verwachting is dat Microsoft voor 13 juli a.s. een patch uitbrengt, die deze kwetsbaarheid oplost. Tot die tijd raden wij ten strengste aan om de Print Spooler Service uitgeschakeld te laten. 

 

Mocht u desondanks toch willen kunnen printen, of is dit vanwege bedrijf continuïteit vereist, kunnen we deze print functionaliteit uiteraard voor u aanzetten. Wij wijzen u daarbij wel op het ernstige risico dat u loopt, totdat de systemen door ons zijn voorzien van de te verwachten Microsoft Security Patch. We raden dit dan ook ten strengste af en willen u erop wijzen dat dit geheel voor uw eigen risico is en eventuele gevolgen niet verhaald kunnen worden op 2invision.

 

Naar aanleiding van deze kwetsbaarheid verwachten wij een toename in het aanbieden van malware. Wees daarom extra alert op malafide e-mails en/of websites.

Wij verzoeken u daarom ook vriendelijk om deze email verder binnen uw organisatie te distribueren.

 

Uiteraard houden wij de stand van zaken nauwlettend in de gaten, en zullen u op de hoogte houden bij updates vanuit Microsoft.

 

Mocht u andere vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.